Als applicatie architect inventariseer en beschrijf ik in samenwerking met u het huidige landschap voor informatievoorziening. In de vorm van een model toon ik een beeld van de gebruikte systemen. Hiervoor gebruik ik graag Archimate als methode en Archi als gereedschap.

 

Een model zoals een bouwtekening van uw bedrijfspand.
   
 Vervolgens maak ik op basis van uw bedrijfsplan, eisen en wensen een model maken van de gewenste situatie. Door de 2 modellen te vergelijken wordt duidelijk welke zaken ontbreken. Beschrijving van de "IST-stiuatie".
   
Het traject van huidige naar gewenste situatie wordt niet in 1 dag ingevuld. M.b.v. een informatieplan geef ik aan welke functies in de informatievoorziening nog gerealiseerd of verbeterd moeten worden. Te automatiseren delen wordt aangegeven in het automatiseringsplan. Beschrijving van de "Soll-situatie".
   
In het projectenplan wordt aangeven hoe de veranderingen in het informatie- en automatiseringsplan worden uitgevoerd. In het projectplan moet duidelijk de onderlinge afhankelijkheid van de projecten worden weergegeven. Project-portfolio management
   
Ik begeleid de implementatietrajecten en ondersteun gebruikers bij het handhaven en verbeteren van de gewenste functionaliteit. Implementatie begeleiding en change management.
   
Is een oplossing ingevoerd dan adviseer ik uw applicatiebeheerders over planmatige ontwikkeling en onderhoud. Advies over gebruik en beheer.